Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-377-66082668
Факс: + 86-377-66082669
Е-маил: лбпеарлпигмент@алииун.цом
Адреса: Индустријска зона екосистема Ли Он, Ванцхенг округ, Нанианг град, Хенан ПР Кина

Дубаи МЦС март 19-21 СТАНД БР

Хоосиер Стате, САД 10-12 април, 2018

Куала Лумпур, Малезија 11-13. Септембра 2018

Гуангџоу, Кина 4-6 децембра 2018

Dom > Знање > Sadržaj
Основе технологије пигмента
Mar 12, 2018

Шта чини пигменте тако посебним? Како бисерни пигменти одражавају светлост? Сазнајте више о науци иза запањујућих ефеката боје.


Играј са светлом

Неколико ствари су разноврсне и шарене као бисерне пигменте. Захваљујући њиховој посебно слојевитој структури, светлост се рефлектује на различитим нивоима у пигменту. Одражени таласи међусобно се мешају, што узрокује појачавање или отказивање. У зависности од структуре слојева у сваком случају, овај ефекат ствара брилијантну боју интерференције која даје пигментима свој јединствени карактер.


Остали типови пигмента

Индустрија ефектних пигмената користи три кључне класе пигмента: апсорпционе пигменте, пигменте металног ефекта и пеарлесцентне пигменте. На примјер смо упознати са апсорпционим пигментима из боја водене боје. Они представљају "истините" боје, јер апсорбују део светлости који их удара и расипа остатак. Ова појава даје им властиту боју тијела. Насупрот томе, пигменти сребрне металне ефекте одражавају готово сву светлост као и пуно ситних огледала. То им даје велику површину сјај, што се понекад сматра смесним.


Физика која стоји иза ефеката

Иза атрактивног шимера бисерних пигмената је једноставан процес рефракције. На граничним слојевима, између ваздуха и стакла, бело светло се разбија и дели на његове компоненте - боје дуге. Што је већа разлика између индекса рефракције сусједних материјала, то је јача рефракција. У зависности од угла у којем светлост удари гранични слој, може се потпуно рефлектовати или може проћи непромењено.


Рефракција зависи од дебљине слоја метал оксида

Комад природе у свом језгру: минерална сљуда

Минерална мица је природни неоргански пигмент. Минерални материјал је почетни материјал за неке од наших ефектних пигмената. После екстракције, очистимо, млетимо, а затим превучемо једним или више металних оксида у процесу падавина. Резултат: пигмент слоја-супстрата који на специфичан начин сарађује са светлом са назаденим интерференцијама. Резултат је специфична боја мешања, у зависности од дебљине металног оксида. Широк спектар ефеката се може постићи, од мат сијаја сличан оном од бисера или мајке бисера, до сметњи изгледа са значајним шимром у свим бојама дуге.


Par: Класификација бисерних пигмената

Sledeći: Примена бисерних пигмената