Контактирајте нас
ТЕЛЕФОН: + 86-377-66082668
Факс: + 86-377-66082669
Е-маил: лбпеарлпигмент@алииун.цом
Адреса: Индустријска зона екосистема Ли Он, Ванцхенг округ, Нанианг град, Хенан ПР Кина

Дубаи МЦС март 19-21 СТАНД БР

Хоосиер Стате, САД 10-12 април, 2018

Куала Лумпур, Малезија 11-13. Септембра 2018

Гуангџоу, Кина 4-6 децембра 2018

Dom > Новости > Sadržaj
Примена бисерног пигмента на систему премаза
Jun 11, 2018

Иако је наношење праха најбрже растућа завршна обрада у индустрији премаза, важно је разумјети неке од тренутних ограничења. Овај одељак описује најважније техничке потешкоће везане за коришћење ефектних пигмената у системима за наношење праха, тако да се прајни премази могу припремити за њихово рјешавање. Наши истраживачи такође развијају производе који ће додатно побољшати перформансе апликација у систему за наношење праха.

Тренутно постоје два типа апликационих система: корона и трибо-пуњење. Обоје захтевају да ефективни пигменти буду везани за процес пријаве да би најефикаснији радили у систему за наношење праха. Најчешће се користи процес пријављивања корона. Тробо-пуњење се углавном користи на врло ограниченој основи и резервисано је за компликоване геометријске дијелове.

У коронским апликацијама, како би премазни слој могао да се пренесе на уземљени део, мора прво проћи кроз електростатичко поље где прихвата негативан набој, а затим се придржава позитивно уземљеног дела. Иако мешавина сувог бленда прашкастог слоја изгледа уједначена, пигменти засновани на мијеку имају инертна својства која утичу на њихову способност да примају пуњење. Овај параметар је од кључног значаја за успешну примену прашкастих премаза.

Будући да пигменти засновани на сљиници не могу лако носити пуњење, они се лако могу одвојити од остатка "наелектрисане" превлаке током њиховог пута до дела. Разлика у поузданости резултира смањењем ефикасности преноса бисерног пигмента. Другим речима, приликом прскања део неисписаног бисера се одваја од праха на путу ка делу и пада у систем за сакупљање, што може довести до вишеструких проблема. Најочигледнији резултат би био неуједначен или шарени премаз. Неоптерећени бисер би се могао сакупити и на врху дефлеатора, акумулирати до великог гомила и затим пљунути на панел. Уколико се то деси, концентрација пеарлесцентног пигмента на плочи би трајно флуктуирала, због чега је немогуће произвести конзистентну завршну обраду у свакодневним операцијама.

Поред тога, ако се састав прашка флуктуира у поступку наношења, прашак који се прерушује не може се рециклирати, јер се концентрација пигмента разликује од концентрације праха девичног материјала. Уместо тога, премази морају прскају до отпада, што знатно смањује економску корист употребе прашкастог премаза. Међутим, ефектни пигменти који се спајају делују као смола, што смањује поменуте недостатке и може се рециклирати или поново користити.

У коронском процесу, важно је надгледати напајање или киловолт (кВ) за читање на контролној јединици. У већини случајева, напон не би требао бити већи од 80кВ за оптималне услове прскања. Виши напони могу изазвати проблем који се зове јонизација. Овај услов се јавља приликом електростатичког наношења праха где прекомерно настанак честица пуњених праха ограничава количину праха који се може одложити на подлогу. Додатни прашак прскан на плочу одбијен је из дела, узимајући уз њега претходно превучени прах и формирање кратера.

Истраживачи настављају да побољшавају ефикасност данашњих метода примјене. Као пример, изгледа да су прашкасте масти које се користе за апликације аутоматског лаког каменца обећавајуће. У овом систему, прашкаста смола је диспергована у води. Добијени завршни слој, који се постиже повећањем карактеристика протока и нивелисања прашкастог система, подсећа на глаткоћу течног премаза.Par: ne